• ✔ Fri frakt över 500

  • ✔ Personlig service

  • ✔ 30 dagar öppet köp

Omdömen


Jag var på jakt efter ett nytt racket till min son och visste inte exakt vad som jag skulle köpa. Ringde nummret på sidan och fick väldigt bra bemötande och fick en snabbkurs i vad man behöver tänka på när man köper tennisracket. Så nu hoppas vi bara att min son blir nöjd!

Margareta Svensson
Jag har letat överallt efter någon som säljer macuibär nu till hösten. Fick testa de i usa istället för acaibär och dessa fungerade mycke bättre. Nu kan ja klara höstsnuvan utan problem!

Michael, Falun

Därför gör höstmörkret dig deprimerad och trött.

…och hur du enkelt kan motverka det!

 

Den mörka årstiden får majoriteten av svenskarna – och i synnerhet kvinnor – att må sämre. En stor anledning till det är att vi inte får i dig tillräcklig med ämnen som vi behöver för att må bra.

Det ämne som vi saknar allra mest under vintertid vet ni säkert; vitamin D. Det är viktigt under vinterhalvåret på grund av det begränsade solljuset vi exponeras för. Den mest kritiska perioden är mellan oktober och februari då det är som mörkast. I och med att snön kommit sent i år reflekteras inte det lilla ljuset som finns under dagen samt att man normalt inte stannar ute då hösten bjuder på ruggigt väder.

 

Så påverkar det oss

Bristen på D-vitamin gör oss på kort sikt deprimerade, nedsatt immunförsvar och benskörhet. Vid längre tid av D-vitaminbrist kan det i värsta fall orsaka hjärtproblem

 och i vissa fall även cancer.

Det är svårt att säkert säga om man har vitaminbrist eller inte. D-vitamin är sällan det enda svaret till symptom men under vinterhalvåret är det en väldigt vanlig orsakt. Om du med säkerhet vill veta kan du gå till doktorn och ta ett blodprov. Om värdet ligger under 30ng/ml så har du vitaminbrist.

 

Så motverkar du D-vitaminbrist

Det finns livsmedel som är rik på D-vitamin, såsom lax, cornflakes, champinjoner, äggula m.fl. Dessa matvaror har fortfarande så små mängder D-vitamin som gör det svårt att nå upp till de optimala nivåerna speciellt om du inte är ute mycket dagtid under vintern. För att ge ett mer konkret exempel ligger en äggula på 40IU(International Units), vilket innebär 50-100 äggulor om du vill nå till nivåer som är fördelaktiga vintertid.

 

Det är skillnad på tillskotten som finns där ute. Vad du vanligtvis köper hos apoteket eller får genom multivitamin täcker det rekommenderade dagliga intaget(RDI). Problemet är att det dessa nivåer inte ser till problemet vi har i norr; lite solljus under vinterhalvåret. Rekommendationen har nyligen höjts från 400IU / dag, till 800IU. Men även detta enligt många är fortfarande lågt. Om du vill få i dig den mängd vi bör få i oss handlar det om 5-10 tabletter om dagen, baserat på de vanligaste d-vitamin tillskotten du kan köpa på apoteket. 

Vitamin D är fettlöslig vilket gör att vitaminet kan lagras i kroppen, vilket i stor grad sker under sommarhalvåret. Det finns givetvis en viss gräns hur mycket man kan lagra också och i normala fall så hinner kroppen omvandla vitaminet om värdena blir för höga. Det finns ingen klar övre gräns då detta är beroende på person. Toxisk symptom har visats vid 77000IU. Och detta efter en period av högt intag.

Som tidigare nämnt är solen huvudproblemet för oss i Norden. Forskare har påvisat att om du går ut med shorts och linne i stark sol, så genereras 10000IU efter endast 10 minuter. Tyvärr får vi inte den möjligheten under vinter vilket gör tillskotten så viktiga. 

 

Vi rekommenderar dig att testa kosttillskott av D-vitamin under vintertid som kommer göra dig piggare och förbättra ditt immunförsvar. 

Testa 1-2 kapslar av PurePharma’s Vitamin D3 kapslar/dag och din kropp kommer tacka dig.Toppsäljande kosttillskott

Puori D3 120 kapslar, D-vitamin (F.D Pure Pharma)
Pure Pharma har nu bytt namn och heter numera Puori. Kvalitén är fortfarnade densamma, alltså...
119:-129:-
Puori  M3, 120 kapslar, (F.D Pure Pharma)
Magnesium är inte bara nödvändigt för normal muskelfunktion, utan även livsviktigt. Brist på...
199:-219:-
Puori paket, M3 - O3 - D3, (F.D PurePharma)
Pure Pharma har nu bytt namn och heter numera Puori. Kvalitén är fortfarnade densamma, alltså...
570:-637:-
Puori O3, 120 kapslar, (F.D Pure Pharma
Pure Pharma har nu bytt namn och heter numera Puori. Kvalitén är fortfarnade densamma, alltså...
289:-
 
 
Har du frågor eller funderingar?

Ring eller maila oss!

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och träningstips i din mailbox.

GYM OCH TRÄNINGSUTRUSTNING ONLINE - HETA VARUMÄRKEN SOM

Adidas | Casall | Reebok | MuscleDrive | Titan | Master Fitness | Matrix | Nordic Fighter | McDavid | Ziva
© Copyright 2005-2015 Rbsportline