• ✔ Fri frakt över 500

  • ✔ Personlig service

  • ✔ 30 dagar öppet köp

Omdömen


Jag var på jakt efter ett nytt racket till min son och visste inte exakt vad som jag skulle köpa. Ringde nummret på sidan och fick väldigt bra bemötande och fick en snabbkurs i vad man behöver tänka på när man köper tennisracket. Så nu hoppas vi bara att min son blir nöjd!

Margareta Svensson
Jag har letat överallt efter någon som säljer macuibär nu till hösten. Fick testa de i usa istället för acaibär och dessa fungerade mycke bättre. Nu kan ja klara höstsnuvan utan problem!

Michael, Falun


Viktskivor

Till en början användes viktskivor för att öka vikten på en hantel eller gymutrustning med fria vikter. De var gjutna i metall för att inte ta upp onödigt utrymme och för att hålla produktionskostnaden nere. Idag är en viktskiva mer än bara en vikt. När viktskivorna lanserades med handtag så öppnade det upp ett nytt sätt att använda viktskivorna. Övningar som man tidigare använt skivstång eller hantel kunde man istället direkt göra med en viktskiva.
Sortera efter
Casall Bumper vikter, 5-20 kg
Viktskiva med funktion att klara av alla olympiska lyft, speciellt stöt. De här viktskivorna är...
1 065:-
Skolvikter 0,5-10kg, 26 mm
Grå slittålig hammarlack. Passar till 25 mm hantelgrepp och skivstänger med samma diameter.
Viktskiva - Benefit helgummerad med handgredd
Benefit helgummerad viktskiva med handgrepp.
Viktskiva med TPU  överdrag. Casall
Casalls TPU viktskivor har en solid gjutjärnskärna


Idag är utbudet av viktskivor större än någonsin och det är lätt att bli förvirrad av alla typer. Vi guidar dig på ett enkelt sätt så du hittar rätt viktskiva för det just du behöver.

1.Välj diameter som viktskivorna skall passa till


Viktskivor kommer i två typer för skivstänger: 26mm och 50mm. 26mm är för den mindre skivstången som ofta används vid hemmaträning och kallas för standardskivstång. 50mm är för olympisk skivstång och är den som ofta syns på gym.

2.Välj vikt. 


Standardvikter som är godkända av Internationella tyngdlyftningsförbundet varierar från 0,5kg till 25kg. Utanför standardvikterna finns även en variation från 0,25kg till 50kg. Vanligtvis säljs vikter i paket med skivstång eller individuellt för att lätt komplettera din tidigare viktserie.
Olympiska vikter (50mm) säljs oftast individuellt och de som är godkända för att tävla med har en färgkod för olika vikter: 10kg (grön), 15kg (gul), 20kg(blå), 25kg (röd), Dessa färgkoder gör det enkelt att identifiera de olika vikterna och dessutom blir det enklare att räkna vikten på en skivstång.

3.Välj form på viktskivan. 


Alla viktskivor är inte runda och helgjutna. Beroende på dina behov kan det vara fördelaktigt att köpa viktskivor som inte är helt runda (skivstången står exempelvis mycket mer stadigt på golvet). Skivor med grepp kan se ut på olika sätt också. Några viktskivor kan ha två grepp medan andra har tre eller fyra. Greppen kan vara utskurna ur själva viktskivan medan andra har ett dedikerat handtag på viktskivan.

4. Välj överdrag. 


De äldre viktskivorna var alltid gjord av järn och hade inget överdrag. Idag är det standard att viktskivor har ett plast/gummiöverdrag. Fördelen med nuvarande standard är att det inte låter lika mycket när vikterna landar på golvet. Det skyddar även golvet från större skador. Nackdelen med överdrag är att om de ofta tappas mot kanter eller andra föremål kan överdraget gå sönder och se trasig ut. Nackdelen med helgjutna viktskivor utan överdrag är att de faktiskt kan gå sönder om man har otur och tappar de mot en hård yta. De kan även vara otympliga att sätta på skivstången och klämrisk ökar utan överdrag. Det finns även en kombination; helgjutna viktskivor med överdrag. Dessa rekommenderas för de utan.

5. Välj viktlås. 


Självklart behöver du något för att hålla fast vikterna på en skivstång. Det finns olika typer av lås och beroende på dina behov kan du välja bland en lättare (ca 100g) eller en tyngre (2,5kg). Det finns olika typer av låsmekanismer, några mer komplicerade än andra. Välj några som du känner att du kan lita på när du börjar träna med tyngre vikter.

6. Bestäm om du vill ha ett viktställ


Ett enkelt och bra sätt att förlänga hållbarheten på dina viktskivor är att hålla dem organiserade och skyddade. Viktställ kommer i olika utföranden. Fundera vad dina behov är och välj sedan ett viktställ som passar de antal vikter du behöver organisera.

Har du frågor eller funderingar?

Ring eller maila oss!

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och träningstips i din mailbox.

GYM OCH TRÄNINGSUTRUSTNING ONLINE - HETA VARUMÄRKEN SOM

Adidas | Casall | Reebok | MuscleDrive | Titan | Master Fitness | Matrix | Nordic Fighter | McDavid | Ziva
© Copyright 2005-2015 Rbsportline