• ✔ Fri frakt över 500

  • ✔ Personlig service

  • ✔ 30 dagar öppet köp

Omdömen


Jag var på jakt efter ett nytt racket till min son och visste inte exakt vad som jag skulle köpa. Ringde nummret på sidan och fick väldigt bra bemötande och fick en snabbkurs i vad man behöver tänka på när man köper tennisracket. Så nu hoppas vi bara att min son blir nöjd!

Margareta Svensson
Jag har letat överallt efter någon som säljer macuibär nu till hösten. Fick testa de i usa istället för acaibär och dessa fungerade mycke bättre. Nu kan ja klara höstsnuvan utan problem!

Michael, Falun
Mitsar / Targets

Slag- och sparkmitsar är perfekta redskap för att träna slagsnabbhet och sikte. När man väljer mitsar så bör du veta vad du vill träna och förbättra: snabbhet eller träffsäkerhet.
Mitsar kan både vara runda eller platta. Runda mitsar gör det enklare att alltid träffa center av mitsen och det är också enklare att hålla mitsen. Rundade mitsar används främst för att träna upp träffsäkerheten och öva på nya slag. Platta mitsar är istället mer allround men har tendens att vara mycket lättare och mindre vilket möjliggör snabbare förflyttning vid olika övningar. Platta mitsar är oftast bäst för snabbhet och kombinationsträning.
Sortera efter
Adidas böjd thai mitts
Kurvade thai mitsar med kardborrefästning av hög kvalité.
695:-
Adidas Striking mitts
Det här är en kraftig mits som klarar både slag och sparkar.
775:-
Casall Slagmitts
Casall slagmitts. Träna slag med en sparringpartner med dessa stabila, välstoppade...
399:-
Casall sparkmitts
Hitta en sparringpartner och träna med denna stabila, välstoppade kick-mitts. Konstlädret ger en...
499:-
Nordic Fighter Focus mitts
Böjda focusmittsar som är tillverkade i äkta läder. De är 26cm långa och 19cm breda.
495:-
Nordic Fighter Sparkmitts, liten
En mycket kraftig sparkmits gjord i konstläder och har flera lager kraftabsorberande skum för att...
795:-
Nordic Fighter Sparkmitts, stor
En mycket kraftig sparkmits gjord i konstläder och den har flera lager kraftabsorberande skum.
995:-
Nordic Fighter Thai mitts
Det här är mycket bra thaimitsar med kardborrefästning. De är tillverkade i äkta läder och i...
1 295:-
Nordic Fighter Thai mitts, böjd
Böjda thaimitsar med kardborrefästning. Mitsarna är tillverkade i äkta läder och i riktigt bra...
1 395:-
 
 
 

Köpguide för mitsar 


Anordningen för att hålla mitsarna är av största vikt och något ni verkligen bör kolla över. Du vill inte att mitsen flyger av dina händer mitt i en övning vilket kan generera skador. Men du vill heller inte att anordningen skall klämma för hårt eller att din hand absorberar slaget istället för mitsen.
Vissa mitsar kommer med en väldigt säker fastsättningsanordning i handleden medan andra är mer anpassade för att bara greppa, utan fastsurrning. Även här beror allt på vad ändamålet är, skall du träna snabbhet är det fördel med enkla grepp eller fastsurrning, annars mer stabila handtag. I början av träningspasset är det mesta enkelt men det är i slutet skaderisken är som störst, därför bör du noggrant välja de som skyddar dig och din partners händer i alla lägen.

När det kommer till mitsarnas stoppningsmaterial så finns det två typer. Skum eller gel. Fördelen med skum är att den är billig och hållbar. Skumfyllda mitsar är kända för sitt långa liv även under daglig användning. Gelfyllda mitsar är en nyare variant av mitsar och kan bli svårt att hitta i alla utformningar som skumfyllda mitsar finns i dagens läge. Största fördelen med gelfyllda mitsar är deras förmåga att absorbera slag där den är betydligt bättre och snabbare än skum-mitsar. Gel-mitsar kan även tillverkas tunnare vilket är en stor fördel för vissa. Den enda nackdelen med gel är deras hållbarhet. De tenderar till att förlora gel eller i värsta fall gå sönder. Gel varianten är en mer lyxvariant som har fördelar i absorbtion men inte i hållbarhet, så om ni är ett gym som flitigt använder mitsar så går vår rekommendadtion till skumfyllda som håller längre.
Har du frågor eller funderingar?

Ring eller maila oss!

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och träningstips i din mailbox.

GYM OCH TRÄNINGSUTRUSTNING ONLINE - HETA VARUMÄRKEN SOM

Adidas | Casall | Reebok | MuscleDrive | Titan | Master Fitness | Matrix | Nordic Fighter | McDavid | Ziva
© Copyright 2005-2015 Rbsportline