Mellan den 29 november och 1 december 2012 spelades världsmästerskapen i racketlon i Enskede rackethall och deltagarantalet var rekordstort, 486 deltagare från 23 länder. TV4 uppmärksammade detta och visade finalen direkt på lördagseftermiddagen.
När den sista bollen var slagen stod den SvenskaTeam RB Sportline´s världstrea Stefan Adamsson som segrare och ny världsmästare! Stefan har varit i världstoppen i många år och varit med i vårt team sedan 2009, han har vunnit i stort sett allt som går att vinna som t.ex SM, internationella storturneringar som champions leauge och lag-VM, men det här var första gången han kan titulera sig världsmästare.

Stefan Adamsson gjorde en fantastiskt bra turnering och visade prov på en otrolig mental styrka. Finalen blev en riktig rysare där Stefan mötte den Danske världsnian Kasper Jønsson som har sin starkaste gren i badminton där han håller en mycket hög klass. Stefan visste att han behövde ta 8-9 poäng i badminton för att det inte skulle bli alltför mycket uppförsbacke inför squashen, som är Stefans starkaste gren där han för övrigt är rankad som nummer 15 på den Svenska squashrankingen, och tennisen där Dansken är något bättre än Stefan.
Stefan vann den inledande bordtennisen med 21-17 och hade alltså en knapp fyrapoängsledning inför Danskens paradgren. Stefan spelade mycket bra men kunde som väntat inte göra så mycket åt  Kasper Jønsson som tog hem badminton med 21-7 och hade nu vänt matchen och hade nu ett övertag med 10 poäng inför Stefans starkaste gren, squash. Här syntes det på Stefan direkt när han klev in i squashgropen att nu skulle det inte vara kul att heta Kasper Jønsson! Stefan var fullkomligt skoningslös och formligen körde över Dansken som inte hade en chans och setsiffrorna skrevs till 21-3 till Stefan som nu återtog ledningen igen och hade 8 bollar upp inför tennisen. Eftersom Stefan hade 8 bollars ledning skulle det räcka med att vinna 14 poäng i tennisen för att få en ointaglig ledning och vinna VM guld. Dansken ledde med 17-13 och det var mycket nerver i luften, men Stefan knep den fjortonde och sista poängen och kan nu titulera sig regerande världsmästare i racketlon 2012!